sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Mustaa kultaa

Muutimme kesällä omakotitaloon ja olemme tehneet uudesta puutarhastamme mahtavia löytöjä. Edelliset asukkaat olivat päästäneet tontin rajalla kasvillisuuden melko villiksi. Olemme raivanneet tontin kulmaa useaan otteeseen ja olemme aiemmin löytäneet tuon viidakon keskeltä kolme mustaherukkapensasta. Eilen päätimme kerätä viimeiset mustaherukat mehua varten ja kasvillisuuden seasta paljastuikin vielä kolme marjoja notkuvaa mustaherukkapensasta lisää! Mustaherukka on yksi lempimarjoistani joten olen todella kiitollinen näistä löydöistä. Mehumarjoja saatiin parin litran sijaan yllättäen suuri sangollinen ja lisäksi yli jäi vielä litra syömistä varten. Nams!


Hurautin osan marjoista smoothieksi. Valmistus on helppoa: ainekset blenderiin sopivassa suhteessa oman maun mukaan, pyöräytys sileäksi ja herkkusmoothie on valmis. Koristeeksi laitoin basilikan lehtiä ja nokkosen siemeniä.

Mustaherukkasmoothie: mustaherukoita, banaani, salaatinlehtiä, vettä, vaniljaa
Mustaherukka on todellinen supermarja. Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, 120 mg / 100g (vrt appelsiini 51 mg / 100g) sekä paljon erilaisia flavonoideja. Herukat voi pakastaa sellaisinaan tai keittää vaikkapa mehuksi. Näppärä konsti on pakastaa mehu jääpalapusseihin, flunssan yllättäessä mustaherukkamehu on sitten nopeasti saatavilla: Mehujääpala mukiin, kuumaa vettä päälle ja juoma on valmis. 

Vielä ehtii kerätä viimeiset mustaherukat talteen talven varalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti